Politika zasebnosti

Politika varovanja osebnih podatkov. Katere podatke obdeluje družba Think iT d.o.o. in v kakšne namene. Za nas je pomembno, da naši uporabniki razumejo katere podatke obdelujemo in zakaj, le tako si lahko medsebojno zaupamo.

Think iT: pomeni družbo Think iT, informacijske tehnologije d.o.o s sedežem družbe na naslovu Lackoca cesta 78a, 2000 Maribor, Slovenija.

Think iT obdeluje osebne podatke skladno z načelom zakonitosti – 5. člen Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov – Uredba EU 2016/679.

Ta politika zasebnosti velja za spletno mesto Think iT in obrazce, aplikacije, prenose, storitve ali orodja (skupno »storitve«) ne glede na to, kako do njih dostopate ali jih uporabljate, vključno prek mobilnih naprav.

Think iT lahko kadar koli spremeni to politiko zasebnosti z objavo spremenjene različice na spletnem mestu, vključno z datumom začetka veljavnosti spremenjene različice. Trenutna različica politike zasebnosti je stopila v veljavo 18. maja 2018.

Osebni podatki: pomeni katero koli informacijo v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom; določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti.

Obdelava: pomeni kakršen koli dejanje ali niz dejanj, ki se izvajajo v zvezi z osebnimi podatki ali nizi osebnih podatkov.

Upravljavec podatkov je Think iT.

(Ne)osebni podatki in iznos v tretje države

Ob vstopu na Think iT internetne strani se podatki o dostopajoči napravi in nekateri drugi podatki (IP naslov, datum in čas obiska) pridobivajo samodejno. Ti podatki so anonimni in zato ne gre za osebne podatke.

Think iT vaše osebne podatke obdeluje z vašim dovoljenjem, tako da nam jih vi sporočite prek izpolnjenega obrazca. V tem primeru Think iT lahko zbira naslednje osebne podatke:

  • ime,
  • priimek,
  • elektronski naslov,
  • telefonska številka,
  • organizacija.

Think iT potrebuje te informacije za razumevanje vaših potreb, zagotovitev odgovora na prejeta vprašanja in/ali komentarje. Think iT lahko občasno pošilja promocijska elektronska sporočila o novih izdelkih in posebnih ponudbah ali druge informacije, za katere Think iT meni, da bi vas lahko zanimali, na elektronski naslov, ki ste ga navedli.

Think iT spoštuje vašo pravico do dostopa, popravkov, zahteve za izbris ali zahteve za omejitev uporabe vaših osebnih podatkov. Think iT prav tako izvaja ukrepe za zagotavljanje, da so zbrani podatki točni in posodobljeni.

Pravico imate vedeti, s katerimi vašimi osebnimi podatki razpolaga družba Think iT;

Družba Think iT vam bo na zahtevo in brezplačno posredovala kopijo vaših osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki;

Če so vaši osebni podatki nepravilni ali nepopolni, lahko od Think iT zahtevate, da jih posodobi (popravek netočnih osebnih podatkov);

Pravico imate, da nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, ki jo izvaja Think iT.

Pravico imate do preklica svojega soglasja (če je soglasje pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov) kadar koli, brez stroškov in brez navedbe razlogov. Pošljite elektronsko sporočilo na naslov: info@think-it.si.

Na nas se lahko obrnete tudi za izbris vaših osebnih podatkov (pravica do pozabe).

S preklicem soglasja (peta alineja) Think iT ne sme več obdelovati vaši osebnih podatkov in jih mora izbrisati.

Varstvo osebnih podatkov

Think iT izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotavljanje visoke ravni varstva osebnih podatkov .

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Think iT hrani vaše osebne podatke tako dolgo, kolikor je potrebno za zagotavljanje storitev, vendar ne dlje kot 5 let od podaje vašega soglasja, ki se lahko občasno posodobi.

Piškotki

Ob obisku spletnega mesta Think iT se lahko v vaš računalnik ali digitalno napravo shrani piškotek. Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljenje za namestitev v trdi disk vašega računalnika. Piškotki delujejo tako, da vašemu brskalniku ali napravi dodelijo enolično številko. Ko podate svoje soglasje, se datoteka doda in piškotek pomaga pri analizi spletnega prometa ali pa nas obvesti, kdaj obiščete določeno stran. Piškotki omogočajo spletnim aplikacijam, da vas individualizirajo. Spletna aplikacija lahko svoje delovanje prilagaja vašim potrebam, preferencam in temu, kar vam je všeč oziroma česa ne marate, z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših preferencah.

Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoči dostopa do vašega računalnika ali kakršnih koli informacij o vas, razen tistih podatkov, za katere ste se odločili deliti z nami. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, vendar lahko običajno spremenite nastavitve svojega brskalnika, da zavrne piškotke, če vam je tako ljubše. S tem morda ne boste mogli v celoti izkoristiti vseh prednosti spletnega mesta.